– villanyszerelés felsőfokon

Villámvédelem (MSZ 274 2M:2001 kivonat)

Amennyiben az adott épület külső villámvédelmi rendszerrel rendelkezik, úgy az MSZ 274 2M:2001 szabvány megjelenését követően kötelező jelleggel eleget kell tenni a belső villámvédelem követelményeinek.

Az épület villámvédelmi felfogórendszerét érő villámcsapás esetén ugyanis az épületen belül káros és veszélyes potenciálkülönbségek alakulhatnak ki. Az elektromágneses villámimpulzus által előidézett másodlagos hatások ellen elszigetelés útján érdemben nem lehet védekezi, mert túl nagy értékű túlfeszültségek megjelenésével kellene számolni. Ezért csak potenciálkiegyenlítést lehet alkalmazni, ami a potenciálkülönbségek felléptét villamos kapcsolat létesítésével akadályozza meg.

Ennek két megoldása alkalmazott:
A potenciáljukban azonos (villamos úton összeköthető) szerkezeteket egypotenciálra hozás céljából össze kell kötni egymással, valamint az épület földelőrendszerével.

Az eltérő potenciálú, illetve fémesen össze nem köthető szerkezetek, pontok közé a potenciálkülönbséget behatároló túlfeszültség-korlátozó eszközöket kell beépíteni.vissza a főoldalra


Bakos Róbert Elérhetőség:
Robivill Kft., Bakos Róbert ügyvezető, mobil: 20/4292-113
Iroda: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 33., telefon,fax: 76/329-522, mobil: 20/3186-091, email: robivill@robivill.hu

Antispam