– villanyszerelés felsőfokon

Miért jó a központi porszívó?

Egészséges

Egészségesebben lakni egy tiszta helyiség levegőjében . Ideális kisgyermekek, idősek, allergiások és asztmások számára. Végre sikeresen és tartósan el tudja űzni a háziport ,atkákat és sok egyéb mikroorganizmust.

A felszívott por a lakásból a szívócsővezetéken keresztül a központi egységbe kerül, amely a pincében, a garázsban, vagy a lakás valamelyik mellékhelyiségében van. A kifújt levegő a központi egységből egy vezetéken át távozik a szabadba.

A hagyományos porszívóknál a kifújt levegő minden alapos szűrőtechnika ellenére még mindig tartalmaz bizonyos mennyiségű finom port ,mely a lakásba visszakerül.

Csendes

A gépek kiválóan hangszigeteltek! A hangszennyezés alacsony értékei szakmai viszonylatban is figyelemre méltók. A levegővezetékbe beépített hangtompító csökkenti a zajszintet.

Mivel a gép központja a pincében, a garázsban, vagy egy más mellékhelyiségben van elhelyezve érthető , hogy miért lehet a porszívózás közben ennél a gépnél gond nélkül telefonálni, vagy tévét nézni,zenét hallgatni.

Minden családtagunk de különösen a kisgyermekek, idősek, fekvőbetegek és nem utolsó sorban a háziállatok is értékelni tudják ennek a zajmentes porszívónak az előnyeit.

Kényelmes

A szívócsővet egyszerűen csatlakoztatjuk a szívóaljzathoz és már kezdődhet is a zajmentes, tiszta munka! Kerekesszékesek és idős emberek számára is nagyon könnyen kezelhető!

Gondozásmentes

Egy központi porszívóval nem kell törődni. Minden modell egy mikrofázisú szűrőtechnikával van ellátva. A szűrőt nem kell sem kicserélni sem tisztítani. Mindössze a központi gép nagysága szerinti portartó részt egyszer vagy kétszer egy évben ki kell üríteni.

Biztonságos

Egy központi porszívó gyermekekre is biztonságos. Ha véletlenül egy kis darab játékot felszívna, a szívóaljzat mögött elhelyezkedő 90?-os ív (görbület) azonnal megakadályozza a játék elnyelődését ! Amennyiben ez a darabka olyan kicsi, hogy mégis átcsúszik, ezt gond nélkül a központi gépből ki lehet venni.

Figyelmeztetés! Ha egy kis mennyiségű vizet felszívna, az természetes körülmények között a szívócsővezetéken belül elpárolog, mielőtt a víz még a központi gépet elérhetné. Hamut a kandallóból vagy a kéményből kizárólag csak a hamu/korom elválasztórésszel porszívózhat fel, amely mint külön tartozék a megvásárolható. Hasonlóan érvényes ez nagyobb mennyiségű por esetén is, amely pl. a kőműves vagy faipari munkáknál fordulhat elő.

Egyszerűen üzembe helyezhető

A szerelése egyszerű! Mindegy, hogy téglaépület, vagy fa - az alapelv mindig ugyan az: a távolság a szívóaljzat és a fal között, valamint a központi gép között (pl. a pincében) alapvetően rövid legyen. Ebből az egyszerű alapelvből származik, hogy természetes esetben a függőlegesen elhelyezkedő fővezeték, amely általában a ház központjában van, a pincében ,garázsban vízszintesen a központi géphez vezessen. A központi gépből egy levegőcső vezet a pince, vagy a garázsfalon át a szabadba. A levegővezeték végén (a ház külső falán) a szívógép üzembe helyezésekor egy billenőretesz kinyílik és használat után újra bezárul. A központi gép a szívóaljzathoz 24V ?os elektromos huzallal van csatlakoztatva, hogy a szívócső csatlakoztatásakor a gép működésbe lépje. A csőrészek egy speciális ragasztóanyaggal vannak egymáshoz illesztve. Ez a ragasztóanyag kémiai reakciót vált ki, amely a csővégeket úgymond egymásba olvasztja. Ezáltal a szívócső részei nemcsak, hogy biztonságosan egymáshoz illeszkednek, hanem tökéletes légzárás jön létre. A más gyártók gépeinél egy gumitömítés segítségével vannak a csőrészek egymásba illesztve, így nem lehet szó hosszantartó légzárásról. Figyeljenek a CrossVac központi porszívó vásárlásakor a ragasztott szívócső használatára. Az Észak-Amerikában használatos 2 collos cső (5,08cm külső átmérő) kizárólag ehhez a porszívóhoz lett tervezve. Nemcsak kedvező áron elérhető , de kitűnő légáramlási feltétellel is szolgál. A porszívógép gyártója kizárólag ilyen szívócsövet kínál.

Építés közbeni beépítéséhez 4-8 óra szükséges. A már kész házba való beépítéshez a 2-szeresével kell számolni.vissza a főoldalra


Bakos Róbert Elérhetőség:
Robivill Kft., Bakos Róbert ügyvezető, mobil: 20/4292-113
Iroda: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 33., telefon,fax: 76/329-522, mobil: 20/3186-091, email: robivill@robivill.hu

Antispam