– villanyszerelés felsőfokon

Klímaszabályozó rendszerek

H-Link átviteli rendszer, számítógép vezérlésű hálózat

Ez a rendszer köti össze a kültéri és beltéri egységeket a kommunikációs kábelen keresztül, két vagy több hűtőkör esetén. Az összekapcsolódó egységek sorrendje és számától függetlenül, mindegyik egység vezérelhető, ha rákötöttük a rendszerre. Ez a módszer jelentősen megnöveli a tervezés rugalmasságát, így a telepítés egyszerűvé és költségkímélővé válik. A CS-NET használatával a H-LINK rendszeren keresztül meg van a központi számítógépes szabályozás és a távfelügyelet lehetősége.

Távszabályzók

PC-P1HE Távszabályozó: A funkciók széles skáláját tartalmazza, beleértve a nagy folyadékkristályos kijelző képernyőjét, az öndiagnosztizálási képességeket, és egy olyan késleltetést, mely 0,5 órás intervallumokban állítható. Az összes berendezéshez használható.
PC-LH3A Vezeték nélküli távszabályozó: Nincs szükség vezetékre. Két vagy több berendezés egyidejűleg működtethető a távszabályozóval. A vevőegység az oldalfalra szerelt egységekbe van beépítve. Az összes többi modellhez PC-RLH11-es vevőegység szükséges.
PC-P5H "Fél méretű" távszabályozó: Ennek a könnyen használható távvezérlőnek a hőmérséklet-beállítás a fő funkciója. Számos alkalmazáshoz használható, pl. szállodákban, éttermekben és irodákban. Használható "második vezérlőnek" vagy "csoport vezérlőnek" (maximum 16 szabályozóhoz), hasonlóan a standard vezérlőkhöz. Amennyiben probléma fordul elő, a hibakódot azonnal mutatja. A "fél méretű" távvezérlő használatakor a fűtés/hűtés átkapcsolás automatikus.
PSC-5T 7 napos időzítés: A 7 napos időzítő lehetővé teszi a hosszú távú felügyeletmentes szabályozást. Az opcionális távszabályozóba, vagy a központi szabályozóba, a hét minden napjára megadhatja a be/kikapcsolási időt. A be/kikapcsolás beállítása naponta háromszor állítható be, két különböző séma szerint.

DVM technológia (változó tömegáramú moduláris rendszer)

A DVM (Digital Variable Multi - Digitális Változtatható Multi) légkondicionálási rendszert egy változtatható teljesítményű kompresszor működteti, és több párologtató (beltéri egység) foglalja magába. Ez a nagy hatékonyságú légkondicionálás következő generációs moduláris rendszerének tekinthető. Kétségtelen, hogy megváltoztatta a magasépítésű épületek hűtésének arculatát. A különböző alkalmazások széles körét biztosítja irodai, szállodai és iskolai környezetbe. Könnyű telepíthetőségével és egyszerű vezérlőrendszerével a DVM meg is haladja a légkondicionálás piaci igényeit.

Los Angeles városának víz- és energiaügyi hivatala nemrégiben tesztelt egy, a Samsung Ltd. által létrehozott új terméket. A Copeland kompresszorgyárral közösen fejlesztett ki a Samsung egy többzónás, változtatható hűtőközeg-áramos (VRF - variable refrigerant flow) légkondicionálási rendszert, amely rendkívül energiatakarékos, könynyen telepíthető és egyszerűen üzemeltethető. Felhasználja a ?mini-split? technológiát, ami egyszerűen fogalmazva egy hidegebb, lassabban mozgó légáramot alkalmaz, s ez jelentős mennyiségű nedvességet választ ki a levegőből.

A beltéri egységek abban a helyiségben találhatók, amelyet hűtenek, így kiküszöbölhetők a drága csővezetékek és a velük járó levegőszivárgások. A Samsung DVM (Digitális Változtatható Multi) egy kültéri egységgel rendelkezik, ami teljesítménytől függően akár 16 beltéri egységet is elláthat. A számtalan stílusú, csendes beltéri egység elektronikus tágulási szelepet (EEV) alkalmaz az egyes helyiségek környezetének szabályozásához. A DVM szívét az új digitális scroll adja. A kompresszor 10% és 100% közötti teljesítményt képes leadni. Az inverter hajtású kompresszorokat alkalmazó VRF versenytársaktól eltérően a digitális scroll egyszerű szolenoid szelepet használ, amivel a scroll rögzített lemeze megemelkedik, és tehermentesít. A szelep (impulzusszélesség modulációs szelep) révén érhető el a kívánt teljesítmény. Az egyszerű kivitel minimálisra szorítja a költségeket, és egyszerűvé teszi a diagnosztikát.

A Digitális Scroll kompresszor

A kompresszor gazdaságossága folyamatos költségmegtakarítást eredményez. A széles tartományban vezérelhető teljesítmény révén a szoba hőmérséklete és páratartalma a vevő kényelmének megfelelően, igen pontosan szabályozható. A teljes rendszer igen megbízható: az elektronika egyszerű, az olajkeringtetés jól teljesít a működés során.

A PWM szelep olyan szolenoid szelep, ami a fix scrollra ható nyomást modulálja, ezáltal befolyásolja a kompresszor terhelését/terheletlenségét a fix scroll felső része és a szívócső között. A PWM ki/be jelet kapva szabályozza a terhelt/nem terhelt állapotot. Ha a PWM szelep be van kapcsolva, a fix scrollt rányomja a forgó scrollra (terhelés). A PWM szelep kikapcsolásával a fix scroll elválik a forgó scrolltól (terheletlen állapot). A folyamat ismétlődésével automatikusan vezérelhető a kültéri egység a működő beltéri egységek száma és súlyozása szerint.

EEV (Elektronikus tágulási szelep): Optimalizált hűtőközeg-szabályozás

Az EEV osztja el az optimalizált hűtőközeget a beltéri egységek között a Digitális Scroll kompresszor terhelést/terheletlenséget szabályozó funkciója révén termelt lehető legkevesebb energiával. A beltéri egységek nemcsak a párologtató bemenete és kimenete közötti hőmérsékletkülönbséget érzékelik, hanem a túlmelegedést és a szobahőmérsékleti profilokat is, így meghatározzák az EEV lépésekhez közvetlenül kapcsolódó hűtőközeg-áramlás ütemét is.

Nagyobb fűtőteljesítmény

Garantált megbízhatóság akár -20°C-os külső hőmérséklet mellett is. A hőteljesítmény 90% feletti kell, hogy legyen, -10°C-os külső hőmérséklet mellett is. Magas C.O.P. alacsony külső hőmérséklet mellett. A fűtési teljesítmény 8-16%-kal magasabb más rendszerekhez viszonyítva. 80% és 90% közötti teljesítménytartományban (több beltéri egység mellett) jobb a fűtőteljesítménye.

Költségmegtakarítás

A hűtő-/fűtőteljesítményt automatikusan állítja a változtatható kompresszor, így csökken a teljesítményfelvétel és az üzemeltetési költség. Hosszú csövek a könnyű telepítéshez és beépítéshez. Optimális a nagy kereskedelmi építkezések és felújítások során való beépítéskor.
A hűtőközeges cső hossza a kültéri és a beltéri egység között lakár 120m. A beltéri és kültéri egység közötti magasságkülönbség maximum 50 m.
A számított érték a beltéri egységnél magasabbra telepített kültéri egység esetén értendő. Ha a kültéri egység a beltéri egység alatt helyezkedik el, a szintkülönbség nem haladhatja meg a 40 métert.
A kültéri és beltéri egységek ekvivalens csőhossza 125 (28 kW esetén). Az első refnet csatlakozás és a beltéri egység közötti távolság 30 méter.

Magas csőemelkedési megbízhatóság

Magas, több emeletes épületekben való felhasználáskor biztosítani kell a 100-150 méter hosszú csöveket és a 40-50 méter magas csőemelkedési megbízhatóságot.

Antibakteriális alkotóelemek

A Samsung DVM légkondicionálók meggátolják a gombák és a baktériumok elterjedését. Az alapvető alkotóelemeket antibakteriális vegyülettel kezeljük, hogy a káros baktériumok ne szaporodhassanak el a légkondicionálóban még akkor sem, ha a készülék használaton kívül van.

Szisztematikus levegőtisztító rendszer

Az előszűrő az egység legkülső szűrője, egyedi antibakteriális hatóanyagokkal van bevonva, hogy megkösse a levegő olyan részecskéit, mint például a por. A sima légszűrő megköti a kisebb részecskéket, pl. a mikroorganizmusokat, amelyek esetleg átjutottak az előszűrőn. A szagtalanító szűrő tovább tisztítja és illatosítja a levegőt, mielőtt az bejutna a hőcserélőbe.

Antibakteriális vegyülettel bevont alkotóelemek

A Samsung légkondicionálók alkotóelemei, még a hőcserélő is, egyedi antibakteriális vegyülettel vannak bevonva, hogy meggátolják a gombák és a baktériumok elterjedését az egységen belül. Így az tiszta marad, nem alakulnak ki szagok, és meghosszabbodik az élettartama. Lélegezzen könnyen, és élvezze az antibakteriális alkotóelemekkel kezelt Samsung légkondicionálók nyújtotta hűvös, frissítő levegőt.vissza a főoldalra


Bakos Róbert Elérhetőség:
Robivill Kft., Bakos Róbert ügyvezető, mobil: 20/4292-113
Iroda: 6000 Kecskemét, Szolnoki út 33., telefon,fax: 76/329-522, mobil: 20/3186-091, email: robivill@robivill.hu

Antispam